Δεξιοτεχνία Κοζάνης

Από το 2013 και μετά, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει τη δική του αναγνωρισμένη από το κράτος Ομοσπονδία (ΟΜΑΕ) και έτσι όλες οι δραστηριότητες εμπίπτουν στον Αθλητικό Νόμο όπως και όλα τα αθλήματα. 

Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες σε όλες τις μορφές τους θα πρέπει να έχουν οργανωθεί από τα κατά τόπους αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία μηχανοκίνητου αθλητισμού και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εκδώσει πρωτύτερα το προσωπικό τους δελτίο αθλητή (λισάνς). Η διαδικασία είναι η ίδια που ακολουθείται σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους και ο αγωνιζόμενος είναι ασφαλισμένος κατά τη διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης που έχει δηλώσει συμμετοχή.

Οι διοργανώσεις που μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή αφορούν αγώνες επιτάχυνσης (Drag Day και 400αρι), Drift, Δεξιοτεχνίες, GP και time attack καθώς και αγώνες Regularity. Οποιαδήποτε εκδήλωση με χρονομετρημένη κατάταξη και απονομή νικητών θα πρέπει να διοργανώνεται από Σωματείο αναγνωρισμένο και να υπάρχει δήλωση της διοργάνωσης στην ΟΜΑΕ ώστε να τηρούνται οι νομικές υποχρεώσεις που διασφαλίζουν τους συμμετέχοντες.
Βέβαια, η ατομική προπόνηση των οδηγών σε πίστες δεν χρειάζεται να γίνεται στα πλαίσια οργανωμένης εκδήλωσης και έτσι δε χρειάζεται να εκδοθεί δελτίο αγωνιζόμενου για να μπει κάποιος για προπόνηση σε πίστα σε ελεύθερη μέρα.

Όπως είπαμε το δελτίο αθλητή εκδίδεται από το οικείο σωματείο επιλογής του αθλητή - οδηγού και έχει ισχύ για ένα χρόνο. Επειδή ακριβώς αφορά την ασφάλιση του αθλητή κατά τη διάρκεια αγωνιστικής εκδήλωσης, η οποία έχει προηγουμένως δηλωθεί στην Ομοσπονδία, δεν υπάρχει η δυνατότητα ημερήσιου δελτίου όπως γινόταν πριν λίγα χρόνια. Επειδή η διαδικασία παίρνει λίγες μέρες καλό είναι να γίνεται η έκδοση του δελτίου στην αρχή της χρονιάς.

Για την έκδοση του δελτίου αθλητή ακολουθείται μια διαδικασία ως εξής:

  • Εγγραφή ως αθλητής στο οικείο σωματείο (στο Σ.Μ.Α.Κ. είναι δωρεάν) και παραλαβή της αίτησης Δελτίου Αθλητή.
  • Δύο φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου (μία για την αίτηση και μία για το Δελτίο Αθλητού).
  • Ιατρική εξέταση από παθολόγο που συμπληρώνεται στην αίτηση Δελτίου Αθλητή. Έχει ισχύ για ένας χρόνο και γίνεται σε νομαρχιακό νοσοκομείο, κέντρο υγείας, αγροτικό ιατρείο, υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. (μονάδες Ε.Σ.Υ.) ιατρούς ή ιδιώτες ιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με οποιοδήποτε ταμείο του Δημοσίου (νόμος 2725, άρθρο 2).
  • Κατάθεση του παράβολου έκδοσης άδειας 60€ στο λογαριασμό της ΟΜΑΕ (Τράπεζα Πειραιώς, αρ.λογ. 5055 051609 112 - ΟΜΑΕ).

Αφού ολοκληρώσετε αυτά θα φέρετε στο Σωματείο σας το Δελτίο Αθλητή υπογεγραμμένο από εσάς και τον παθολόγο, τις φωτογραφίες και το καταθετήριο για να σταλούν στην ΟΜΑΕ.
Ο Αθλητής παραλαμβάνει το Δελτίο του σε μορφή πλαστικοποιημένης κάρτας από το Σωματείο του.

Κάθε δεύτερη χρονιά η ανανέωση δε χρειάζεται ξανά φωτογραφίες, μόνο την εξέταση παθολόγου. Στην αίτηση συμπληρώνουμε τον αριθμό του δελτίου αθλητή που ήδη έχουμε και καταθέτουμε και το παράβολο της νέας χρονιάς.

Κατεβάστε την αίτηση:
•   pdfΑίτηση για έκδοση Δελτίου Αθλητού

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας