Παράδοση ποδηλάτων στην Τροχαία ΚοζάνηςΟ ΣΜΑΚ προσφέρει τρία παιδικά ποδήλατα μεγέθους 26' και τα αντίστοιχα κράνη για την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου το απόγευμα από την Τροχαία Κοζάνης.

Γιατί 35 χρόνια Σ.Μ.Α.Κ. δεν είναι μόνο αγώνες, είναι και κοινωνική προσφορά.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Τροχαία Κοζάνης θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην 32η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στις 21 – 26 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα.

Ποδήλατα κλήρωσηςΣτόχος των δράσεων του περιπτέρου, σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας Κοζάνης, Spiros Diogaris, είναι η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και κυρίως των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας, αναβάθμισης επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την ασφαλούς μετακίνησης και κυκλοφορίας των πολιτών, καθώς και της πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της Τροχαίας Κοζάνης, ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο της Τροχαίας ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα θέματα οδικής ασφάλειας, να κάνει χρήση του προσομοιωτή οδήγησης και πρόσκρουσης και να δει βίντεο από τροχαία ατυχήματα και τις δράσεις της Τροχαίας και να εφοδιαστεί με ενημερωτικό υλικό σχετικό με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.
Να σημειωθεί ότι από την από την πρώτη ημέρα της έκθεσης θα παραδίδονται μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, σωστής χρήσης του ποδηλάτου και στους συμμετέχοντες μαθητές θα χορηγείται ένα έντυπο τύπου διπλώματος με τα στοιχεία του μαθητή και τον δεκάλογο του σωστού ποδηλάτη. Από την Παρασκευή έως την Κυριακή, κάθε μέρα στις 8.30 το βράδυ θα κληρώνονται από δύο ποδήλατα σε παιδιά που θα έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα σωστής οδικής συμπεριφοράς και σωστής χρήσης του ποδηλάτου. Τα ποδήλατα θα είναι προσφορά των χορηγών, ενώ θα μοιραστούν και μπλουζάκια με την αναγραφή του μηνύματος «ποδηλατώ με ασφάλεια φορώντας πάντα κράνος».
Η Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου είναι η μεγάλη ημέρα κλήρωσης ποδηλάτων, ενώ στους νικητές μαθητές θα μοιραστούν κράνη και μπλουζάκια. Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν παιδιά που παρακολούθησαν τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στο περίπτερο της Τροχαίας. Η κλήρωση θα διενεργηθεί παρουσία των χορηγών και των γονέων των παιδιών. (Ρεπορτάζ από το e-ptolemaios.gr)

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας