Βασιλόπιτα 2016Μεγάλη ήταν η προσέλευση το απόγευμα της Κυριακής στην καφετέρια του ξενοδοχείου Τσελίκας, των μελών και φίλων του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του συλλόγου Φίλων Κλασσικών Αυτοκινήτων Δυτικής Μακεδονίας, του Ομίλου Δικυκλιστών Κοζάνης καθώς και της ομάδας Formula Student που κατασκευάζει ένα αγωνιστικό μονοθέσιο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Με την παρουσία τους ξεχώρισαν ο πρώην Βουλευτής των ΑΝΕΛ Π.Ε. Κοζάνης Χάρης Κάτανας και ο σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Κάτανας.
Βασιλόπιτα 2016

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο πρώην Πρόεδρος, Λίτσιος Δημήτριος, καλωσορίζοντας τον κόσμο και κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της περσινής χρονιάς για τον σύλλογο. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορική διοργάνωση της 1ης Πανελλήνιας ανάβασης Καστανιάς, έναν αγώνα στοίχημα για το ΣΜΑΚ και όνειρο μικρών και μεγάλων που αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σημαντικές διοργανώσεις του Συλλόγου ήταν επίσης ο αγώνας Drift στην ΒΙΠΕ Κασλά καθώς και η συνδιοργάνωση διεθνούς αγώνα 4x4 στη Φλώρινα.
Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τον πρώην Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο για τη συμβολή του σε ζητήματα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στη χώρα μας.

 

Βασιλόπιτα 2016Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Ανέστης Λιάκος. Δήλωσε πως ο Σύλλογος κάνει προσπάθειες να τραβήξει το ενδιαφέρον και την προσοχή νέων ανθρώπων που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το μηχανοκίνητο αθλητισμό είτε ως αθλητές είτε ως στελέχη αγώνα.

Όπως τόνισε και ο ίδιος, για πρώτη φορά στην 35ετή ιστορία του ο ΣΜΑΚ καλείται να διοργανώσει δύο πανελλήνιους πρωταθληματικούς αγώνες για το 2016. Η 2η Ανάβαση Καστανιάς παραμένει στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Ιουλίου.

Βασιλόπιτα 2016Ο δεύτερος αγώνας Πρωταθλήματος θα είναι το 3ο Drift Κοζάνης στις 24-25 Σεπτεμβρίου που αναβαθμίζεται με αυτό τον τρόπο στο ημερολόγιο αγώνων.

Την αναλυτική παρουσίαση των μελλοντικών διοργανώσεων έκανε ο υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος Νίκος Γκάλφας. Ενημέρωσε ότι η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έκανε δεκτή την πρόταση Συλλόγων της Μακεδονίας για ένα νέο Έπαθλο Drift Bορείου Ελλάδας. Οι αγώνες που θα βαθμολογηθούν θα είναι τα Drift Κοζάνης, Ξάνθης, Νέο Ρύσιο, Σέρρες και ένας ακόμα αγώνας στη Θεσσαλονίκη.

Βασιλόπιτα 2016Την κοπή της πίτας έκανε ο νέος Πρόεδρος και τυχερός της ημέρας ήταν ο Βασίλης Ιασωνίδης που έτυχε το φλουρί και κέρδισε μια συλλεκτική μπλούζα με τα σήματα του συλλόγου.

Το κέφι και η καλή διάθεση δεν έλειψαν από την εκδήλωση ενώ ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση ήταν η παρουσίαση ενός πίνακα που φιλοτέχνησε και δώρισε στο σύλλογο ο Μιχάλης Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος είναι και παλαιό μέλος του ΣΜΑΚ.

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας