Η διοργάνωση του αγώνα έγινε στα πρότυπα της περυσινής σχεδίασης με κέντρο του αγώνα το Βελβεντό Κοζάνης, στους πρόποδες των Πιερίων. Το όμορφο κλίμα της περιοχής, η φιλοξενία και στήριξη από μέρους του Δήμου Βελβεντού, ο κόσμος που συρρέει στον αγώνα και η φανταστική διαδρομή «Μετόχι» - Παλαιογράτσανο έφεραν αυτή τη φορά 45 συμμετοχές στον αγώνα, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών για αγώνα ράλλυ στη Βόρειο Ελλάδα φέτος. Στον εξονυχιστικό τεχνικό έλεγχο που έγινε το Σάββατο παρουσιάστηκαν 43 πληρώματα και είναι χαρακτηριστικό ότι χωρίς καμία καθυστέρηση από πλευράς προσέλευσης αγωνιζομένων, ο έλεγχος τελείωσε μισή ώρα αργότερα από το πρόγραμμα! Το βράδυ ο Δήμος Βελβεντού διοργάνωσε συναυλία με το ροκ συγκρότημα «Ουράνια Τόξα» στο δημοτικό στάδιο, τη στιγμή που τα αυτοκίνητα βρίσκονταν σε φυλλασόμενο χώρο εντός του σταδίου ! Την Κυριακή ο καιρός ήταν με το μέρος θεατών και πληρωμάτων και η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή στα καλά σημεία παρακολούθησης του αγώνα, απολαμβάνοντας πλούσιο θέαμα από τις μάχες σε κάθε κατηγορία.

Στο αγωνιστικό μέρος και στην κατηγορία άνω των 2000 κ.ε, η εγκατάλειψη των Κριαρά - Μάστορα (Ford Escort Cosworth) από μικροέξοδο και ζημιές σε ζάντα και ψαλίδι, άνοιξε το δρόμο για την πρώτη θέση στους τοπικούς Διάφα - Κυριακού με το Renault Clio Maxi που λόγω τετραπετάλουδου συμμετείχε σε αυτή την κατηγορία. Το πλήρωμα είχε χρόνο 9:23.71 παρά κάποια προβλήματα στα μπουζί. Τοπικά πληρώματα βρέθηκαν και στις επόμενες θέσεις με τους Χαραλαμπίδη - Μποζίκογλου (Renault 5 GT - 9:36.62) να τερματίζουν στη δεύτερη θέση και τους πάντα εντυπωσιακούς Γελαδάρη - Βαχτσεβάνο με Opel Ascona 400 να βρίσκονται στην 3η θέση και χρόνο 9:42.10.

Στην κατηγορία των δίλιτρων με 12 συμμετοχές, οι «Χριστόφορος» - Τηλιόπουλος (VW Golf) ήταν οι νικητές όπως αναμενόταν ενώ πήραν και την επίδοση του καλύτερου χρόνου της ημέρας με χρόνο 8:54.91. Πολύ καλή παρουσία είχε όπως πάντα το πλήρωμα Βάτσος - Κωνσταντινίδης (Peugeot 309) με εντυπωσιακά περάσματα και με χρόνο 9:08.45 είχε και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της ημέρας. Τρίτο ήρθε το πλήρωμα των Ανδρεάδη - Χατζημποζίνη (VW Golf) και χρόνο 9:16.84.

Τα τοπικά πληρώματα σε μια κλάση με τόσο δυνατό συναγωνισμό, έμειναν πιο πίσω σε θέσεις. Οι Βελβεντινοί Ζέρβας - Ασμής (Renault Clio GrA) πήγαν πολύ καλά στο πρώτο σκέλος, όμως μια μικροέξοδος στην αρχή του δεύτερου, τους έριξε πιο πίσω για να πάρουν την 6η θέση της κατηγορίας. Την 7η θέση πήραν οι Παρχαρίδης - Μάραντος μεRenault Clio GrNκαι χρόνο 9:31.79 ενώ ένα δευτερόλεπτο πιο πίσω και στην 8η θέση βρέθηκαν οι Μαυρίδης - Καραγιαννάκης με το Daihatsu Charade turbo.

Στα 1600 κ.ε. τις εντυπώσεις αλλά και τη νίκη στα 11 πληρώματα της κατηγορίας, πήραν οι τοπικοί Γκάλφας - Αγραφιώτης (Peugeot 106) που με χρόνο 9:17.53 είχαν τον 4ο χρόνο της ημέρας και πήραν και τη διάκριση του πρώτου τοπικού πληρώματος ! Πολύ καλή επίδοση σημείωσαν και οι αδερφοί Μπιλαδέρη με τον Ιορδάνη αυτή τη φορά στο τιμόνι τουHonda Civic vtiκαι χρόνο 9:22.54 πήραν τη δεύτερη θέση. Τρίτο ήρθε το πλήρωμα των Αργυρίου - Μανδίκος (Peugeot 106) και χρόνο 9:34.19.

Τέλος στην κατηγορία των 1400 κ.ε. νικητής με χρόνο 9:45.24 αναδείχθηκε ο Πάζης με συνοδηγό τον Παπαρήγα. Η συμμετοχή από τη Θεσ/νίκη που συμμετέχει και στο Πρωτάθλημα Ελλάδος μεToyota Yaris ήταν το φαβορί για τη νίκη. Πολύ κοντά βρέθηκε και το πλήρωμα των Λιθαρή - Κολοκοτρώνη επίσης με Yaris που πήρε τη δεύτερη θέση με χρόνο 9:48.04. Τρίτο ανάμεσα από 13 συμμετοχές στην κατηγορία, ήρθε το πλήρωμα από τη Βέροια των Κοσμίδη - Κάκαρη (Suzuki Swift) με χρόνο 10:05.88

Και σε αυτή την κατηγορία είχαμε συμμετοχές του Σ.Μ.Α.Κ. με τους Βελβεντινούς Χολέβα - Ζυμάρα (Toyota Starlet) με μια μικρή καθυστέρηση στο δεύτερο σκέλος να παίρνουν την 5η θέση με χρόνο 10:17.91 και τους Σιώμο - Μπουντούλα επίσης με Starlet να βρίσκονται στην 11η θέση με χρόνο 11:47.62.

Στην κατηγορία είχαμε και την πρώτη εμφάνιση του Πουλιόπουλου από τα Σέρβια με Peugeot 106 και συνοδηγό τον Τσέπουρα. Το πλήρωμα είχε μικροέξοδο στο πρώτο σκέλος που τους καθυστέρησε και έτσι βρέθηκε στην 12η θέση, τη στιγμή που ο «καλός» χρόνος στο δεύτερο σκέλος δείχνει ότι μπορεί να βρεθεί σε καλές θέσεις στο μέλλον.

Ο αγώνας έκλεισε με τις απονομές των κατηγοριών ανάμεσα σε μεγάλο πλήθος κόσμου που έμεινε για να δει τους νικητές. Επίσης δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις στη γυναικεία συμμετοχή του αγώνα (κ. Ζώη από τα Γιάννενα), στα πρώτα πληρώματα από το Βελβεντό (αθλοθετημένο από το Δήμαρχο Βελβεντού) και στο πρώτο πλήρωμα τουΣ.Μ.Α.Κ. που παρέλαβε το πλήρωμα των Γκάλφα - Αγραφιώτη από τον Πρόεδρο της λέσχης. Οι συμμετέχοντες και η Οργανωτική Επιτροπή συνέχισαν με γεύμα στο «Μετόχι» που ήταν και αυτό όπως και η φιλοξενία, προσφορά του Δήμου Βελβεντού.

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας