ΣιώμοςΟ 2ος αγώνας Ράλλυ Σπριντ για τη Βόρειο Ελλάδα έγινε την Κυριακή 17 Απριλίου στο Ελατοχώρι Πιερίας. Το πρωί της Κυριακή παρουσιάστηκαν 26 πληρώματα στην γραμμή της εκκίνησης στη διαδρομή Ελατοχώρι - Χιονοδρομικό Κέντρο. Πλήθος κόσμος βρέθηκε στις πλαγιές του βουνού και μάλιστα είδαμε πολύ κόσμο από την περιοχή μας που βρέθηκε κοντά στα 5 πληρώματα του ΣΜΑΚ που συμμετείχαν στον αγώνα. Ο καιρός ξεκίνησε με συννεφιά όμως στο δεύτερο πέρασμα τα πληρώματα βρήκαν ομίχλη στο τέλος της ανηφορικής ειδικής και έτσι οι "διαβασμένοι" πήγαν καλύτερα από όσους διάλεξαν να κόψουν ρυθμό.

Στα αποτελέσματα, τους πρώτους χρόνους γενικής έδωσε η κατηγορία εώς δύο λίτρα, με πρώτο γενικής τους "Χριστόφορο" - Τηλιόπουλο από τη Βέροια με χρόνο ημέρας το 8.43. Δεύτερος στην κατηγορία του αλλά και στη γενική κατάταξη ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο ο Γιάννης Μαυρίδης με το Γιώργο Καραγιαννάκη και το Daihatsu Charade turbo και χρόνο 9.07 κάνοντας επιτέλους ένα αγώνα χωρίς προβλήματα. Στην ίδια κατηγορία, οι Διάφας - Κυριάκου αντιμετώπισαν προβλήματα από μια διαρροή λαδιού που έπεφτε στον πίσω τροχό του Renault Clio Maxi και είχε ως αποτέλεσμα να φέρει 2 τετακέ στο πρώτο πέρασμα και να χάσει κάθε πιθανότητα για διάκριση και να πάρει τελικά την 4η θέση της κατηγορίας.

Στην μεγάλη κατηγορία (κυβισμός άνω των δύο λίτρων) είχαμε άλλες δύο συμμετοχές από την Κοζάνη. Οι Γελαδάρης - Βαξεβάνος οδήγησαν με γρήγορο και σταθερό ρυθμό την κόκκινη Opel Ascona και πήραν τη δεύτερη θέση στην κατηγορία με χρόνο 9.28, ανάμεσα από δύο Ford Escort Cosworth που πήραν την πρώτη θέση (Τσέλιος - Τσέλιος 9.20) και την τρίτη (Οροϊλίδης - Κεφαλούρος 9.48). Μόνο 2" ήταν η διαφορά που είχαν οι Χασιώτης - Ατματζίδης με χρόνο 9.50 στον πρώτο αγώνα με το Renault 5 GT Turbo και έτσι πήραν την 4η θέση της κατηγορίας.

Τέλος είχαμε και την συμμετοχή των Σιώμου - Μπουντούλα από το Βελβεντό στην κατηγορία των 1400 κ.ε. οι οποίοι πήραν την 5η θέση με το Toyota Starlet ανάμεσα από 7 αυτοκίνητα. Εδώ αν και είχε δηλώσει συμμετοχή το πλήρωμα των Χολέβα - Ζυμάρα, τελικά δεν πρόλαβε να έχει έτοιμο το αυτοκίνητο και δεν συμμετείχε στον αγώνα.

Επόμενη αγωνιστική συνάντηση στη Βόρειο Ελλάδα θα έχουμε στην Πανελλήνια Ανάβαση του ΑΟΘ που θα γίνει και φέτος στο Λιβάδι και θα είναι η πρώτη φορά φέτος που θα δούμε αυτοκίνητα από όλη την Ελλάδα τόσο κοντά μας και με σύμμαχο τον καλό καιρό θα συγκεντρώσει μεγάλο πλήθος θεατών από όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας