Στον πρώτο αγώνα ράλλυ για το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος, η 34η διοργάνωση του Ράλλυ Θερμαϊκού συγκέντρωσε μόλις 28 συμμετοχές δίνοντας ένα "χλιαρό" ξεκίνημα για τους 5 αγώνες ράλλυ που θα γίνουν στη Βόρειο Ελλάδα. Παρά τις λίγες συμμετοχές ο καλός καιρός που επικράτησε την Κυριακή και οι πολλοί θεατές που βρέθηκαν στις ειδικές διαδρομές της Βορείου Χαλκιδικής ήταν οι σύντροφοι των πληρωμάτων για όλη τη μέρα. Από την Κοζάνη είχαμε τη συμμετοχή των Γκάλφα - Παφίλη με το Peugeot 106 S16 στην κλάση Ν/2 όπως πάντα. Το πλήρωμα θα ακολουθήσει και τους 5 αγώνες ράλλυ του Κυπέλλου και η συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα ήταν δεδομένη. Σε σύνολο 6 ειδικών διαδρομών και 70 αγωνιστικών χιλιομέτρων είχαμε όπως είναι λογικό και πολλές εγκαταλείψεις ενώ σημειώθηκαν πολύ καλοί χρόνοι από τα πρώτα πληρώματα του αγώνα.

Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα οι Κριαράς Γ. - Μάστορας Α. με Ford Escort RS Cosworth προηγούνταν σταθερά των Βαλαβάνη Ι. - Γκαγκαστάθη Κων/νο με Renault Megane Coupe που τερμάτισαν στη 2η θέση, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Βάτσος Ν. - Κωνσταντινίδης Χ. με Peugeot 309. Οι Γκάλφας - Παφίλης δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα και πήραν τη νίκη στη νορμάλ κατηγορία και την 3η βαθμολογούμενη θέση των 1600 κ.ε. Βορείου Ελλάδος πίσω από τους Κωνσταντίνου - Τασόπουλο με Peugeot 206 και τους Μπρόζο - Βογιαντζή με Peugeot 106 που συμμετείχαν στην κατηγορία GrA. Το νεαρό πλήρωμα από την Κοζάνη χωρίς να έχει συναγωνισμό στην κατηγορία του, κυνήγησε το... χρονόμετρο σε κάθε ειδική και σημείωσε πάνω από 10 δευτερόλεπτα καλύτερους χρόνους στις ίδιες ειδικές που είχε τρέξει στο περυσινό Ράλλυ ΔΕΘ !!!

Επόμενη αγωνιστική συνάντηση είναι αυτή την Κυριακή 17 Απριλίου 2005 για το Κύπελλο Ράλλυ Σπριντ. Το 6ο Ράλλυ Σπριντ Πιερίας γίνεται στην κλασσική διαδρομή του Ελατοχωρίου προς το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής και συγκέντρωσε 29 συμμετοχές από τις οποίες 6 είναι από την Κοζάνη και το Βελβεντό. Συγκεκριμένα στην κατηγορία των 1400 κ.ε. συμμετέχουν οι Σιώμος - Μπουντούλας και Χολέβας - Ζυμάρας, στην κατηγορία των δίλιτρων οι Διάφας - Κυριάκου και Μαυρίδης - Καραγιαννάκης και τέλος στα άνω των δύο λίτρων συμμετέχουν οι Γελαδάρης - Βαξεβάνος και οι Χασιώτης - Ατματζίδης στον πρώτο αγώνα με το νέο Renault 5 GT turbo. Λόγω και της κοντινής απόστασης πολλοί φίλοι του σπορ θα παρακολουθήσουν τον αγώνα και θα χειροκροτήσουν τα πληρώματα του ΣΜΑΚ.

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας