ΓκάλφαςΤην Κυριακή 24 Οκτωβρίου διοργανώθηκε το 15ο Ράλι Λαμίας, που αποτελεί τον 6ο αγώνα του Πανελλήνιου Κυπέλλου ΡάλιΑσφάλτου. Και σε αυτό τον αγώνα είχαμε τη συμμετοχή των Νίκου Γκάλφα και Γιώργου Παφίλη που διεκδικούν την πρώτη θέση στην κλάση των 1600 κ.ε. νορμάλ κατηγορίας υποστηριζόμενοι από το Νίκο Πάπιστα στο service park.

Ο ανταγωνισμός ήταν και πάλι έντονος αφού 10 αυτοκίνητα συγκρότησαν την κλάση Ν/2 σε σύνολο 84 συμμετοχών από όλη την Ελλάδα. Την Κυριακή του αγώνα ο καλός καιρός βοήθησε τα πληρώματα να κάνουν τον αγώνα τους χωρίς το άγχος της βροχής και να προσφέρουν και θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στο βουνό.

Το πλήρωμα από την Κοζάνη κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση της κλάσης Ν/2 μετά από έντονο συναγωνισμό και στις 5 ειδικές διαδρομές του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ο τρίτος της κλάσης τερμάτισε 3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γκάλφα και ο 4ος μόλις 2 δευτερόλεπτα πιο πίσω! σε 60 χλμ χρονομετρημένων ειδικών διαδρομών!

Ο τερματισμός του αγώνα έγινε σε κεντρική πλατεία της Λαμίας το απόγευμα της Κυριακής με τους γύρω δρόμους κλειστούς για την κυκλοφορία και με πλήθος θεατών να χειροκροτούν τα πληρώματα που τερμάτισαν.

Με αυτό το αποτέλεσμα η κατάκτηση της κλάσης Ν/2 στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου ήρθε πολύ κοντά μιας και απομένουν δύο αγώνες στην Αττική και η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

Γκάλφας (Κοζάνη) 88
Σιώτης (Αθήνα) 56
Τρατσέλας (Θεσ/νίκη) 44
Ξένος (Πάτρα) 40
Ματθαίου (Θεσ/νίκη) 25

Επόμενος αγώνας για τα πληρώματα του Σ.Μ.Α.Κ. θα είναι αυτή την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στο 14ο Μακεδονικό Σπριντ που θα γίνει στην γνωστή ειδική διαδρομή «Πολυδένδρι», στη Βέροια. Ο αγώνας ξεκινάει στις 11:00 και ο δρόμος θα κλείσει στις 9:30 π.μ.

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας