ΓκάλφαςΤο 26ο Ράλι Κένταυρος που διεξάγεται κάθε χρόνο στις πλαγιές του Πηλίου, ήταν φέτος ο πιο σημαντικός αγώνας της χρονιάς μιας και προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο Κύπελλο Ασφάλτου και στο Κύπελλο Β. Ελλάδος Ράλι. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 98 με τα καλύτερα πληρώματα και αυτοκίνητα της Ελλάδας να συμμετέχουν με έντονο συναγωνισμό για τη μάχη του Πρωταθλήματος. Και σε αυτό τον αγώνα είχαμε 2 συμμετοχές από την Κοζάνη.

  • 42. Διάφας Δημήτρης – Κυριάκου Χάρης (Renault Clio Maxi – A/7)
  • 81. Γκάλφας Νίκος – Παφίλης Γιώργος (Peugeot 106 S16 - N/2)

Ο αγώνας περιελάμβανε 8 ειδικές διαδρομές 106 χλμ.  σε σύνολο 330 χλμ του αγώνα και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Τα πληρώματα πήραν την εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου 22 Μαΐου σε μια φανταστική εκδήλωση με μουσική και πυροτεχνήματα που παρακολούθησε μεγάλο πλήθος στην παραλία του Βόλου. Ο πραγματικός αγώνας ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής με ηλιόλουστο καιρό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Διάφας εγκατέλειψε νωρίς τον αγώνα, μόλις στο πρώτο service park με πρόβλημα από λάδια, χάνοντας έτσι πολύτιμους βαθμούς για το Κύπελλο Β. Ελλάδος.

Αντίθετα, το νεαρό πλήρωμα των Γκάλφα-Παφίλη ξεκίνησε δυνατά στην κλάση Ν/2 και από τη 2η ειδική πήρε την πρωτοπορία ανάμεσα σε 7 πληρώματα. Κάνοντας τον 1ο χρόνο σε 3 ειδικές και με ταυτόχρονα προβλήματα των κυριότερων ανταγωνιστών, το πλήρωμα έφτασε να προηγείται στη μέση του αγώνα με ενάμισι λεπτό διαφοράς από τον δεύτερο!! Με εξασφαλισμένη τη νίκη, οδήγησε συνετά και τερμάτισε τον αγώνα αυξάνοντας κατά πολύ την 1η θέση που έχει στο Πανελλήνιο Κύπελλο! Μάλιστα ήταν και το πρώτο βαθμολογούμενο πλήρωμα για τα 1600 κ.ε. του Κυπέλλου Β. Ελλάδος!

Αναλυτικά, η βαθμολογία της κλάσης Ν/2 (Πανελλήνιο) στη μέση της χρονιάς είναι:

Γκάλφας (Κοζάνη) 72, Τρατσέλας (Θεσ/νίκη) 44, Σιώτης (Αθήνα) 43, Ματθαίου (Θεσ/νίκη) 25, Αγγλόπουλος (Λάρισα) 24

Στην ίδια κλάση συμμετείχε και ο Κώστας Μάραντος από την Κοζάνη, ως συνοδηγός του Ματθαίου.  Το πλήρωμα ήταν από τα φαβορί της Ν/2 στον αγώνα, όμως αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα που τους καθυστέρησε 5 ολόκληρα λεπτά μέσα στην 2η ειδική, οπότε και έχασαν κάθε ελπίδα για διάκριση, τερματίζοντας στην 5η θέση στα Ν/2.

Επόμενος αγώνας για τα πληρώματα του Σ.Μ.Α.Κ. θα είναι αυτή την Κυριακή 30 Μαΐου στην Αρναία Χαλκιδικής, στο Ράλι Σπριντ Χολομώντα όπου και δήλωσαν συμμετοχή οι Κώστας και Γιώργος Ζιάμπας με Opel Ascona και οι Μάστορας Αλέξης – Βακρατσάς Ευάγγελος με Nissan Micra.

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας