ΔιάφαςΣτο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Β. Ελλάδος που έγινε στη Δράμα, είχαμε τη συμμετοχή 4 οδηγών από την Κοζάνη. Στην κατηγορία εως 2000 κ.ε. δήλωσαν συμμετοχή οι

  • Διάφας Παναγιώτης - Renault Clio Maxi
  • Διάφας Ιωακείμ - Renault Clio Williams
  • Μαυρίδης Γιάννης - Daihatsu Charade GT turbo
  • Παρχαρίδης Μανώλης - Ranault Clio Williams

Τα δοκιμαστικά του Σαββάτου έγιναν με προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες μιας και στο 2ο και στο 3ο πέρασμα έβρεχε. Παρόλα αυτά όμως όλα τα πληρώματα του Σ.Μ.Α.Κ. είχαν επιτύχει καλούς χρόνους που έδιναν πολύ καλές ελπίδες για διάκριση.

Το πρωί της Κυριακής ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και έτσι οι 23 συμμετέχοντες μπόρεσαν να οδηγήσουν στο όριο χωρίς το άγχος των καιρικών συνθηκών ενώ πλήθος θεατών βρέθηκε στα σημεία της ανηφορικής διαδρομής Κορυλόβου Δράμας, μήκους 3,2 χλμ.

Στο πρώτο σκέλος η έκπληξη ήρθε από τον πρώτο χρόνο που πέτυχε ο Παναγιώτης Διάφας με το Clio Maxi περνώντας ακόμα και τα τετρακίνητα, ενώ άτυχος στάθηκε ο Μάκης Διάφας (Clio Williams) μιας και είχε έξοδο που του κόστισε πολύ σε χρόνο. Ο Γιάννης Μαυρίδης πήγε πολύ καλά κάνοντας το 2ο χρόνο της κατηγορίας εως 2000 κ.ε ενώ ακολούθησε Μανώλης Παρχαρίδης με τον τρίτο χρόνο της κατηγορίας.

Στο δεύτερο σκέλος όλοι οι οδηγοί βελτίωσαν τους χρόνους τους εκτός του Παναγιώτη Διάφα που και είχε τετακέ. Έχασε έτσι την ευκαιρία να κάνει τον πρώτο συνολικό χρόνο της ημέρας, όμως η διαφορά που είχε αποκτήσει από το πρώτο πέρασμα ήταν αρκετή για να βγει 1ος στην κατηγορία του! Ο Μάκης Διάφας έκανε αλάθητο πέρασμα και πέτυχε τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας για το δεύτερο σκέλος, όμως στο τελικό αποτέλεσμα βρέθηκε στην 5η θέση. Ο Γιάννης Μαυρίδης βελτίωσε το χρόνο του κάνοντας και πάλι το 2ο χρόνο, το οποίο τον έφερνε στη 2η θέση στα τελικά αποτελέσματα! Ανάλογα ήρθε και η επίδοση του Μανώλη Παρχαρίδη που έκανε τον 3ο χρόνο της κατηγορίας και πήρε και την 3η θέση στο τέλος της ημέρας.

Η πρώτη παρουσία των οδηγών του Σ.Μ.Α.Κ. στο θεσμό των αναβάσεων έκλεισε με επιτυχίες και η συνέχεια για τις αναβάσεις της Β. Ελλάδος θα είναι στις 26-27 Ιουνίου με τη διοργάνωση Ανάβασης στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης με Πανελλήνιο χαρακτήρα.

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας