ΓκάλφαςΤο Ράλι Φίλιππος είναι ο αγώνας ράλι ασφάλτου της γειτονικής περιοχής της Ημαθίας, όπου κάθε χρόνο συμμετέχουν πολλά πληρώματα της περιοχής μας. Φέτος ο αγώνας αναβαθμίστηκε μιας και είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου καθώς και του Κυπέλλου Β. Ελλάδος. Συμμετοχή δήλωσαν 7 πληρώματα από την Κοζάνη (από τα 49 συνολικά), όμως τελικά δε μπόρεσαν να συμμετέχουν οι Παρχαρίδης Εμ. – Μάραντος Κ. και Διάφας I. – Παφίλης Γ. λόγω προβλημάτων.

Τα πληρώματα του Σ.Μ.Α.Κ. που πέρασαν τον τεχνικό έλεγχο και πήραν εκκίνηση ήταν οι

Διάφας Δ. – Κυριάκου Χ. (No. 16, Renault Clio Maxi – A/7)

Γκάλφας Ν. – Γκάλφας Μ. (Νο. 27, Peugeot 106 rallye – N/2)

Mαυρίδης Ι. – Καραγιαννάκης Γ. (Νο. 33, Daihatsu Charade Gti – E/11)

Χαραλαμπίδης Γ. – Μποτζίκογλου Κ. (Νο. 36, Renault 5 turbo – E/12)

Μάστορας Αλ. – Βακρατσάς Ευ. (Νο. 50, Nissan Micra – Nat/13)

Η επίσημη εκκίνηση δόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια με αρκετό κόσμο να παρακολουθεί. Η δράδη ξεκινούσε το πρωί της Κυριακής, όμως ο καιρός δε βοήθησε ούτε τα πληρώματα ούτε και τους πολλούς φίλους του σπορ που βρέθηκαν στις ειδικές διαδρομές. Το ψιλόβροχο και η ομίχλη στην τελευταία ειδική του αγώνα ήταν τα στοιχεία που έκριναν και τα αποτελέσματα του αγώνα και τις επιδόσεις των πληρωμάτων.

Και σε αυτό τον αγώνα το κόκκινο 106 με το Νίκο Γκάλφα και έκτακτο συνοδηγό τον αδερφό του, πήγε πολύ καλά στον αγώνα και με σωστή επιλογή ελαστικών για τη βροχή, πήρε την νίκη στα 1600 κ.ε. της νορμάλ κατηγορίας και την 11η θέση γενικής! Αυτή τη στιγμή ο συνδυασμός από την Κοζάνη βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας Ν/2 στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου!

Με προβλήματα από τις επιλογές ελαστικών, οι Διάφας – Κυριάκου με το Clio Maxi, έχασαν χρόνο στις 2 πρώτες ειδικές. Με την τοποθέτηση βρόχινων ελαστικών στο service park άρχισαν να μαζεύουν τη διαφορά που είχε δημιουργηθεί για να τερματίσουν στην 5η θέση της πολύ ανταγωνιστικής για φέτος κατηγορίας Α/7 και στην 25η θέση γενικής.

Οι Μαυρίδης – Καραγιαννάκης με το Daihatsu Charade έκαναν τον πρώτο αγώνα για φέτος. Και αυτοί είχαν προβληματισμό με τα ελαστικά, πήραν όμως το αποτέλεσμα της δεύτερης θέσης στην κατηγορία Ε/11 και την 28η θέση γενικής.

Σε νορμάλ ρυθμούς κινήθηκαν και οι Μάστορας – Βακρατσάς, τη στιγμή που για να αντιμετωπίσει τις καιρικές συνθήκες, το Nissan Micra φορούσε τα καθημερινά του ελαστικά που ήταν κατάλληλα για βροχή! και τερμάτισε στην 32η θέση της γενικής, από τα 35 πληρώματα που κατάφεραν να τερματίσουν.

Άτυχοι στάθηκαν οι Χαραλαμπίδης – Μποτζίκογλου αφού εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη στο σαζμαν του Renault 5, στον πρώτο αγώνα που συμμετείχαν φέτος.

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας