ΓκάλφαςΟ πρώτος μεγάλος αγώνας ράλι της χρονιάς σε εθνικό επίπεδο, έγινε στις 27-28 Μαρτίου στην περιοχή του Πολύγυρου Χαλκιδικής. Το 33ο Ράλι Θερμαϊκού συγκέντρωσε 55 συμμετοχές, με 2 συμμετοχές από την Κοζάνη, τους Διάφα Δ. – Κυριάκου Χ. με το Renault Clio Maxi στην κατηγορία Α/7 και τους Γκάλφα Ν. – Παφίλη Γ. στην κατηγορία Ν/2. Οι δύο αυτοί συνδυασμοί θα ακολουθήσουν το Κύπελλο Ράλι Β. Ελλάδος και το βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν έντονο.

Την ημέρα του αγώνα πολλοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού συγκεντρώθηκαν στις πλαγιές όπου περνούσαν οι ειδικές διαδρομές και με χαρά είδαμε και πολλούς φίλους από την Κοζάνη, παρά τη συννεφιά και το ψιλόβροχο που έπεσε για λίγο. Οι καιρικές συνθήκες ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα των πληρωμάτων, μιας και οι περισσότεροι είχαν διαλέξει στεγνά ελαστικά.

Ο αγώνας ξεκίνησε καλά για το Διάφα που με το θηριώδες Clio Maxi πήρε τη 15η θέση γενικής στην πρώτη ειδική (Παλαιοχώρα Ι) και με ψιλόβροχο! και συνέχισε σε καλό ρυθμό και στη δεύτερη ειδική. Στην τρίτη ειδική όμως, βρήκε μπροστά του την έξοδο που είχε το προπορευόμενο αυτοκίνητο και μάλιστα σε σημείο όπου είχε ήδη μεγάλη ταχύτητα. Ευτυχώς κατάφερε να ακινητοποιήσει τοClio έγκαιρα όμως καθυστέρησε σημαντικά να ξεκινήσει, χάνοντας πολύ χρόνο που του κόστισε στο τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια επανέλαβε την καλή του επίδοση στην Παλαιοχώρα ΙΙ παίρνοντας τη 14η θέση της γενικής, όμως το τελικό αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί και τερμάτισε στην 7η θέση της Α/7 και στην 28η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Γκάλφας ξεκίνησε σε πιο ήπιο ρυθμό στην πρώτη ειδική, κάνοντας τον 3ο χρόνο της κατηγορίας του. Στην επόμενη όμως ειδική, τον κατηφορικό Ταξιάρχη, έκανε την έκπληξη παίρνοντας την 15η θέση της γενικής και την πρώτη στην κατηγορία Ν/2 με περάσματα που χειροκροτήθηκαν. Εκεί δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας μισού λεπτού με το συναγωνισμό και κράτησε μέχρι το τέλος τη δεύτερη θέση της κατηγορίας. Μάλιστα όλα κινδύνεψαν να χαθούν στο τέλος της 5ης ειδικής, την επανάληψη του Ταξιάρχη, όταν έμεινε από φρένα στις τελευταίες κατηφόρες. Κάνοντας την τελευταία ειδική χωρίς πολλά φρένα και σε μέτριο ρυθμό, πήρε τη δεύτερη θέση της κατηγορίας του και την 24η θέση της γενικής κατάταξης, συνεχίζοντας την καλή φετινή του πορεία.

Η συνέχεια θα δοθεί στην γειτονική περιοχή της Ημαθίας με το 10ο Ράλι Φίλιππος που διεξάγεται στις 17-18 Απριλίου στις γνωστές και από πέρυσι ειδικές του αγώνα. Φέτος ο αγώνας έχει ενταχθεί στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου και έτσι και εκεί θα περιμένουμε να δούμε πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και τα περισσότερα πληρώματα του Σ.Μ.Α.Κ.

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας