Το 1ο Drift & AutoGP Κοζάνης είναι ένα αθλητικό διήμερο που απευθύνεται τόσο σε έμπειρους οδηγούς αγώνων Drift όσο και σε αρχάριους οδηγούς που θέλουν να συμμετέχουν για πρώτη φορά σε ελεγχόμενο περιβάλλον πίστας με ασφάλεια.

Περιλαμβάνονται τρείς διαφορετικοί "αγώνες" στους οποίους μπορεί να συμμετέχει κάποιος:

  •  Αγώνας Drift με σκάλα και διπλά περάσματα. Συμμετέχουν πισωκίνητα αυτοκίνητα με κλωβό ασφαλείας (roll-bar)
  • Επίδειξη DriftShow με μονά περάσματα. Συμμετέχουν όλα τα πισωκίνητα αυτοκίνητα 
  • Χρονομετρημένος αγώνας AutoGP. Συμμετέχουν όλα τα αυτοκίνητα για χρονομέτρηση 3 γύρων σε κυκλική διαδρομή. Δεν χρειάζεται κλωβό ασφαλείας και απαγορεύονται τα slick αγωνιστικά ελαστικά. Εδώ υπάρχουν 4 κατηγορίες ανάλογα με τα κυβικά και την ύπαρξη turbo και ξεχωριστή κατηγορία για τα τετρακίνητα.

Σε κάθε αυτοκίνητο είναι απαραίτητος ο πυροσβεστήρας και το κράνος για τον οδηγό.

drift symmetoxi

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η έκδοση Δελτίου Αθλητή από την ΟΜΑΕ.  Θα πρέπει να το φροντίσετε άμεσα γιατί οι συμμετοχές λήγουν την Τετάρτη 7 Μαϊου !!!

Οι αλλαγές σε σχέση με προηγούμενα χρόνια είναι ότι τώρα πια δεν υπάρχει η ημερήσια λισανς που ξέραμε από τις δεξιοτεχνίες. Και γι'αυτό το λόγο δεν μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή την ημέρα του αγώνα.

Επίσης εάν κάποιο αυτοκίνητο δεν έχει μοτέρ σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας τότε θα πρέπει να εκδόσει αγωνιστικές πινακίδες. Φυσικά εάν ένα αυτοκίνητο έχει αγωνιστικές πινακίδες δε χρειάζεται πινακίδες κυκλοφορίας και ασφάλεια κυκλοφορίας, όμως πρέπει να μετακινούνται με τρέιλερ σε κάθε μετακίνηση.
Δείτε τη σχετική εγκύκλιο για τις αγωνιστικές πινακίδες.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή βρίσκονται στον Συμπληρωματικό Κανονισμό που πρέπει να έχουν διαβάσει όλοι οι συμμετέχοντες.

pdfΣυμπληρωματικός Κανονισμός

Διαβάστε επίσης τους φετινούς Γενικούς και Τεχνικούς Κανονισμούς ΟΜΑΕ για το Drift και το AutoGP.

pdfΓενικός και τεχνικός κανονισμός Drift 2014

pdfΓενικός και τεχνικός κανονισμός AutoGP 2014    

 

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας