Κυπαρισσάς - ΚαρλιώτηςΗ φετινή αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω των εξελίξεων στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τις αναγκαίες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αναγνωρισή των σωματείων και της Ομοσπονδίας Αγωνιστικού Αυτοκινήτου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στη Βόρειο Ελλάδα το Κύπελλο Ράλλυ Β.Ε. ξεκίνησε με το σπριντ Σερρών στις 26 Μαϊου και συνεχίστηκε στο Ράλλυ Θερμαϊκού στις 16 Ιουνίου 2013.

Στον αγώνα συμμετείχαν ως αθλητές του ΣΜΑΚ οι Δημήτρης Κυπαρισσάς - Κωσταντίνος Καρλιώτης, ένα νεανικό πλήρωμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη που τους βλέπουμε συχνά σε αγώνες ράλλυ με το λευκό Peugeot 106 1600κε. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο Νίκος Γκάλφας ως συνοδηγός στο Peugeot 106 του Αργυρίου από τη Θεσσαλονίκη.

Μετά από πέντε ειδικές διαδρομές οι Κυπαρισσάς - Καρλιώτης ανέβηκαν στη δεύτερη θέση του βάθρου στην κλάση Α/6 ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τη νέα αγωνιστική χρονιά. Στόχος τους είναι να συμμετέχουν στη συνέχεια στο ράλλυ ΔΕΘ και στο σπριντ της Κοζάνης με τερματισμό στο βάθρο και χωρίς μηχανικά προβλήματα που τόσο τους έχουν ταλαιπωρήσει στο παρελθόν.

Η συμμετοχή των Αργυρίου - Γκάλφα αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα που επισκευάστηκε μέσα στην προτελευταία ειδική διαδρομή και ο χαμένος χρόνος δεν ήταν δυνατό να αναπληρωθεί. Έτσι τερμάτισαν τελευταίοι κάνοντας όμως ένα δυνατό πέρασμα στην τελευταία ειδική διαδρομή (1ο χρόνο F2).

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας