Αθλητική δραστηριότητα

Γιώργος ΜπέμπηςΣτην 5η Ανάβαση Βλάστης που διοργανώνει η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου συμμετέχει ο αθλητής μας Μπέμπης Γιώργος με Citroen Saxo VTS στην κλάση Α6. Ο Γιώργος κάθεται για πρώτη φορά στο bucket του οδηγού αφού στους αγώνες που συμμετείχε χρόνια τώρα ήταν συνοδηγός του Παύλου Μπαξεβανάκη.

Τη συμμετοχή στηρίζει η KONSTANTINIDIS RALLY TEAM και με χορηγούς το CITY SPORTS CAMP, έναν υπερσύγχρονο πολυχώρο αθλητισμού και ψυχαγωγίας στα Κοίλα Κοζάνης και η εταιρία Ιαπωνικών ανταλλακτικών αυτοκινήτων JAPAN PARTS BAXEVANAKIS που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Ευχόμαστε καλό αγώνα και καλό τερματισμό στην πρώτη Ανάβαση για το Γιώργο και ευχόμαστε να το χαρεί και να συνεχίσει.

Στον ίδιο αγώνα θα συμμετέχει και ο Αλέξης Μάστορας με Peugeot 106 1.3 στην κλάση Ε9. Ο Αλέξης ξεκίνησε καλά φέτος την πορεία του στις Αναβάσεις Βορείου Ελλάδας με την 3η θέση στο βάθρο στον πρώτο αγώνα που έγινε στον Κορύλοβο Δράμας και ευχόμαστε να ανέβει στο βάθρο και στην πλατεία της Βλάστης.

Οι δοκιμές θα γίνουν το Σαββάτο 25/9 στις 11:30 πμ ενώ ο αγώνας ξεκινά την Κυριακή 26/9 στις 11:00πμ.

ΜάστοραςΞεκινά το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας με πρώτο αγώνα στη Δράμα.
Το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου πραγματοποιείται η 8η Ανάβαση Κορυλόβου Δράμας και το παρών θα δώσει ο Αλέξης Μάστορας με το Peugeot 106 1.3.
Τη μηχανική υποστήριξη σε κάθε αγώνα θα έχει όπως πάντα ο Sakis Service - Νανόπουλος.

Τα δοκιμαστικά του Σαββάτου ξεκινούν στις 12:00 ενώ ο αγώνας την Κυριακή ξεκινά στις 11:00.

Ευχόμαστε καλή αρχή στον Αλέξη και καλή επιτυχία!

Καρλιώτης Φτάσαμε στα πρόθυρα του καλοκαιριού για να ξεκινήσει η αγωνιστική περιόδος του 2021 λόγω της κατάστασης με τον COVID. Ήδη κάθε Σαββατοκύριακο υπάρχουν πολλές διοργανώσεις και το επόμενο ΣΚ θα γίνει το πρώτο ράλλυ της χρονιάς, το 39ο Ράλλυ Κένταυρος.

Στον αγώνα που διεξάγεται στις 5 & 6 Ιουνίου 2021 θα συμμετέχει ο Θεσσαλονικιός αθλητής μας Κωνσταντίνος Καρλιώτης και με συνοδηγό τον τοπικό Βασίλη Ανάγνου θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2020 όπου και τερμάτισαν στην 5η θέση της γενικής κατάταξης και νίκησαν στην κλάση C5.

Η φετινή προσπάθεια στηρίζεται στη μηχανική υποστήριξη και σέρβις αγώνα από τους Νίκο Βάτσο και Παναγιώτη Κρητικό. Χορηγοί στο ασημί Saxo της κατηγορίας Α/6 θα είναι οι Radia cooling radiators,  Τσιτσικλής Ελαστικά και Adamidis Design Work.

Δείτε τα εντυπωσιακά περάσματα του Κώστα στο παρακάτω video από το Ράλλυ Κένταυρος του 2020.

 

Kαρακούλας SPAΑυτή την φορά ταξιδέψαμε στο κέντρο της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες του Βελγίου και πιο συγκεκριμένα, στην ονειρική πίστα του Spa Francorchamps.
Αφού η αποστολή μας έφτασε στην πίστα την Πέμπτη το πρωί και στήθηκαν τα pit box βλέπαμε τα πρώτα αυτοκίνητα να βγαίνουν από τα φορτηγά και να προετοιμάζονται για την διαδικασία της Παρασκευής.

Η κακοκαιρία δεν άργησε να έρθει όπως είχαμε προβλέψει και από Πέμπτη μέχρι και Παρασκευή η βροχή δεν είχε σταματήσει ούτε λεπτό με αποτέλεσμα ο Γιώργος να οδηγήσει πρώτος το αυτοκίνητο σε μια ξένη πίστα 7 χιλιομέτρων και πρώτη φορά με το Porsche στην βροχή. Ο Γιώργος είχε προπονηθεί παρά πολλές ώρες στον προσομοιωτή του αυτοκινήτου και σε βρόχινο περιβάλλον όποτε η προσαρμογή στο νερό ήταν άμεση και η ταχύτητα του εκπληκτική αφού ήταν ο μόνος οδηγός μαζί με έναν ακόμα δίδυμο της ομάδας Martini racing οι οποίοι γύριζαν σταθερά κάτω από 3:00:00 τον γύρο και πιο συγκεκριμένα στο 2:55 όταν η ομάδα της Martini με αντίστοιχο GT4 ήταν μόλις 2 δευτερόλεπτα τον γύρο πίσω. Το χρονόμετρο σταματούσε στο 2:49 από τον εργοστασιακό της Porsche οδηγό Jahn που συμμετέχει με GT3 και αυτός με την ομάδα του Γιώργου Schutz Motorsport και βοηθούσε τον Γιώργο στην ανάλυση των δεδομένων του τόσο στο προσομοιωτή όσο και στην πίστα.

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας