Αθλητική δραστηριότητα

Kαρακούλας SPAΑυτή την φορά ταξιδέψαμε στο κέντρο της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες του Βελγίου και πιο συγκεκριμένα, στην ονειρική πίστα του Spa Francorchamps.
Αφού η αποστολή μας έφτασε στην πίστα την Πέμπτη το πρωί και στήθηκαν τα pit box βλέπαμε τα πρώτα αυτοκίνητα να βγαίνουν από τα φορτηγά και να προετοιμάζονται για την διαδικασία της Παρασκευής.

Η κακοκαιρία δεν άργησε να έρθει όπως είχαμε προβλέψει και από Πέμπτη μέχρι και Παρασκευή η βροχή δεν είχε σταματήσει ούτε λεπτό με αποτέλεσμα ο Γιώργος να οδηγήσει πρώτος το αυτοκίνητο σε μια ξένη πίστα 7 χιλιομέτρων και πρώτη φορά με το Porsche στην βροχή. Ο Γιώργος είχε προπονηθεί παρά πολλές ώρες στον προσομοιωτή του αυτοκινήτου και σε βρόχινο περιβάλλον όποτε η προσαρμογή στο νερό ήταν άμεση και η ταχύτητα του εκπληκτική αφού ήταν ο μόνος οδηγός μαζί με έναν ακόμα δίδυμο της ομάδας Martini racing οι οποίοι γύριζαν σταθερά κάτω από 3:00:00 τον γύρο και πιο συγκεκριμένα στο 2:55 όταν η ομάδα της Martini με αντίστοιχο GT4 ήταν μόλις 2 δευτερόλεπτα τον γύρο πίσω. Το χρονόμετρο σταματούσε στο 2:49 από τον εργοστασιακό της Porsche οδηγό Jahn που συμμετέχει με GT3 και αυτός με την ομάδα του Γιώργου Schutz Motorsport και βοηθούσε τον Γιώργο στην ανάλυση των δεδομένων του τόσο στο προσομοιωτή όσο και στην πίστα.

ΚαρακούλαςΜετά την πολύ θετική εμφάνιση του Γιώργου Καρακούλα στον αγώνα του Nurburgring, η Schuetz Motorsport τον προσκάλεσε να λάβει μέρος στη φημισμένη πίστα του Spa Francochamps, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 7-9 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας θα είναι ο 5ος γύρος για το Porsche Super Sports cup 2018.

Κύριος λόγος για την πρόσκληση αυτή, είναι η προετοιμασία της ομάδας για την επόμενη χρονιά. Με την προοπτική, της συμμετοχής στον γνωστό αγώνα αντοχής το 2019, η ομάδα αποφάσισε να δώσει στον Γιώργο την ευκαιρία να κάνει τα πρώτα του αγωνιστικά χιλιόμετρα στην πίστα, με στόχο να εξοικιωθεί όσο το δυνατόν περισσοτέρο σε αυτή. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία ώστε να συμμετέχει σαν οδηγός της ομάδας την επόμενη χρονιά στον 24ωρο αγώνα του Spa.

Αυτή τη φορά καλείται για την θέση του πρώτου οδηγού, έχοντας τον ιδιοκτήτη της ομάδας Christian Schuetz, σαν δεύτερο οδηγό. Σαν πρώτος οδηγός, ο Γιώργος θα "γράψει" τα περισσότερα χιλιόμετρα στην πίστα, που σίγουρα θα του χρειαστούν την επόμενη χρονιά.

Ο Γιώργος ελπίζει πως θα καταφέρει να πάρει ξανά ένα καλό αποτέλεσμα, που θα τον βοηθήσει να καθιερωθεί στον θεσμό σαν ένας οδηγός με δυνατότητες, ο οποίος αξίζει την υποστήριξη ομάδας και χορηγών.

ΚαρακούλαςΤο Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουλίου, διεξήχθη στην θρυλική πίστα του Nurburgring ο τρίτος γύρος του Porsche Super Sports Cup Deutschland.
O Έλληνας οδηγός Γιώργος Καρακούλας συμμετείχε για πρώτη φορά στον θεσμό, καθώς η ομάδα Schutz Motorsport τον κάλεσε να πλαισιώσει τον περυσινό πρωταθλητή του θεσμού, στην κατηγορία GT4 Tano Neumann.
Ο Γιώργος θα ήταν ο 2ος οδηγός στο Cayman GT 4 Clubsport Cup με αριθμό 146, για τους αγώνες endurance της Κυριακής.

Από τις δοκιμές στην πίστα των ΣερρώνΟ Έλληνας Καρακούλας Γιώργος κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο πολύ ανταγωνιστικό και φημισμένο γερμανικό πρωτάθλημα Porsche Sports Cup και πιο συγκεκριμένα στον 3ο γύρο του πρωταθλήματος στις 21-22 Ιουλίου 2018 στην πίστα του Nurburgring GP.

Ο Γιώργος, αθλητής του ΣΜΑΚ και με καταγωγή απο την Κοζάνη, θα βρεθεί εκεί σαν rookie στην κατηγορία GT-4 με το Cayman Clubsport, με το οποίο τον είδαμε να κάνει δοκιμές στην πίστα των Σερρών.
Το αυτοκίνητο έχει συνολικό βάρος 1250 κιλά και χρησιμοποιεί κινητήρα 3.800 κυβικών με δύναμη 385 ίππων.

Το GT4 CS με το οποίο συμμετέχει ο Γίωργος στο Porsche CupΗ ομάδα με την οποία ο Γιώργος θα αγωνιστεί, είναι η γνωστή σε εμάς πλέον Schutz Motorsport με πολλά χρόνια εμπειρίας σε μεγάλους θεσμούς όπως αυτούς του ADAC GT MASTERS.
Η ομάδα έχει ένα πολύ δυνατό πλήρωμα οδηγών στο οποίο πλέον έχει προστεθεί και ο Έλληνας πιλότος, έχοντας έτσι την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί επάξια να σταθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο!

Ο Γιώργος δεν ξεχνάει από που ξεκίνησε και το πως έχει φτάσει σε αυτό το κομβικό σημείο και θελει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που τον στηρίζουν. Καθώς λοιπόν δεν έχουμε δυστυχώς τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε παρόμοιους αγώνες στην Ελλάδα, ο Γιώργος θα χορηγήσει μέσω του ΣΜΑΚ με πάσα εισόδου για τον αγώνα στις 21-22 Ιουλίου στο Nurburgring, σε όλους τους φίλαθλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα ήθελαν να ταξιδέψουν στην θρυλική αυτή πίστα και να απολαύσουν τις μάχες ανάμεσα σε GT αυτοκίνητα!

Ευχόμαστε στον Γιώργο Καλή Επιτυχία και ελπίζουμε να βρεθούμε εκεί κοντά του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της καριέρας του, την πρώτη συμμετοχή σε επίσημο αγώνα της Porsche στις 21 και 22 Iουλίου!

Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης - Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού - Κατασκευή ιστοσελίδας και ενημέρωση : Νίκος Γκάλφας